Wat houdt een loopbaancheque in?

Vzw Mental Care is een erkend loopbaancentrum. Voor loopbaanbegeleiding kan je gebruik maken van de loopbaancheques van de VDAB. Meer info over loopbaancheques vind je hier. Met loopbaancheques betaal je slechts € 40 voor 4 uur begeleiding met een eerste cheque en eveneens € 40 voor een extra module van 3 uur begeleiding (dus maximum 7 uur in totaal) loopbaancoaching. Online bestellen kan op de website van de VDAB: klik hier.

Wat zijn de voorwaarden voor loopbaanbegeleiding?

In principe kom je alleen in aanmerking voor loopbaanbegeleiding als je:

  • in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woont
  • momenteel voltijds of deeltijds werkt, als werknemer of als zelfstandige
  • in de laatste twee jaar minimaal 1 jaar als werknemer of zelfstandige hebt gewerkt
  • minimum 7 jaar werkervaring hebt als werknemer of als zelfstandige
  • in de laatste 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding hebt gevolgd.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan kan je in sommige gevallen toch voor loopbaanbegeleiding in aanmerking komen.

Neem sowieso contact met mij op. Ik help je er wel uit.

Op hoeveel uren heb je recht?

Je hebt om de 6 jaar recht op 7 uur loopbaanbegeleiding. Je kunt die 2 pakketten (het eerste van 4 en het tweede van 3 uur) direct na elkaar opnemen of met een tussenpauze.

Kies je voor het eerste pakket van 4 uur? Dan kan je binnen de 6 jaar nog het tweede pakket van 3 uur volgen, op voorwaarde dat je op dat moment werk hebt. Heb je op dat ogenblik geen werk, dan kan je die laatste 3 uur niet meer opnemen.

Kies je voor een pakket van 7 uur? Dan kan je pas na 6 jaar een nieuw pakket aanvragen.

Je kan de 2 pakketten in hetzelfde loopbaancentrum volgen, maar dat hoeft niet.

Hoe bestel je Loopbaancheques?

Je vraagt je cheque voor loopbaanbegeleiding online of telefonisch bij de VDAB aan. Je kunt maar 1 loopbaancheque per keer bestellen. Als je je 4 uur begeleiding hebt afgerond, kan je een tweede loopbaancheque bestellen.

Per loopbaancheque betaal je 40 euro. Dat is erg voordelig, want de reële waarde bedraagt 550 euro. De Vlaamse overheid legt per loopbaancheque dus 510 euro bij.

Hoe verloopt het traject van loopbaanbegeleiding?

Vzw Mental Care is een door de VDAB erkend loopbaancentrum. Neem contact met mij op voor het eerste gesprek. Ik ben als loopbaancoach verbonden aan het loopbaancentrum vzw Mental Care. Dat eerste gesprek is vrijblijvend, gratis, en telt niet mee als loopbaanbegeleiding.

In het loopbaanbegeleidingstraject zoek je tijdens verschillende gesprekken met mij uit wat je sterktes, zwaktes, interesses en professionele ambities zijn. Daarna leer je je loopbaandoelen te bepalen: wat motiveert je, welke banen passen bij je? Je stelt een persoonlijk ontwikkelingsplan op, waarin je aangeeft welke stappen je moet ondernemen om je doelen te bereiken. Tot slot help ik je om je ontwikkelingsplan waar te maken en bij te sturen waar nodig.

Heb je daarna nog vragen, dan kun je tot 12 maanden na het beëindigen van je loopbaanbegeleiding bij mij voor een gratis nazorggesprek terecht.

Wil je graag meer info

Vraag hier een gratis gesprek aan