Over Karen

Coach vanuit hart en ziel. Geïnspireerd door positieve vaderfiguren, voer ik mijn passie uit.

  1. Wie is Karen

  2. Eerbetoon aan mijn oom!


Hoogsensitiviteit en ondernemerszin

Wanneer je gevoelig bent van aard, merk je van jongs af aan dat je unieke sensoren hebt en je bijzondere zaken op je levenspad aantrekt.

Door vallen en opstaan werd ik hier steeds meer bewust van.

Mijn hoogsensitiviteit zet ik voortaan in als gave en positieve drijfveer tot innerlijk geluk. Ik heb steeds de neiging om vanuit een helikopterview naar situaties en gebeurtenissen te kijken. Deze kijk stelt me in staat om vanuit overzicht, kennis en aanvoelen tot op de kern, nieuwe mogelijkheden te vinden. Ik vertrouw er dan ook op dat vanuit het zelfbewustzijn en overzicht een positief pad bewandeld kan worden naar nog meer innerlijk geluk.

Mijn missie is om mensen en mensen achter het bedrijf hun innerlijke wijsheid in eigen huis te (her)ontdekken. Ik voel me erg gedreven om deze missie in te zetten.

Gemotiveerd om positiviteit en vertrouwen uit te stralen

Mijn werkwijze bestaat om vanuit positiviteit en vertrouwen (gezamenlijke) doelen te bereiken.

Zelf heb ik mogen ervaren hoe versterkend het is om enkele belangrijke steunpersonen in je leven te hebben.

Zo is ook mijn hartsvriendin, Kristien Creve - die Vlindering heeft opgericht, http://www.vlindering.com - van enorme waarde voor mij. Samen met Vlindering bied ik dan ook waardevolle projecten en coachings aan. Onze grote droom is om positiviteit en vertrouwen in andermans hart te brengen.

Geïnspireerd door vaderfiguren

Op leeftijd van 18 jaar verloor ik mijn vader na een lijdensweg van kankerbehandeling.

De strijdlust die mijn vader bezat - het niet opgeven maar blijven streven voor een doel - bewonderde ik heel erg.

Door de krachtige ogen van mijn vader kon ik tot op het laatste lezen dat hij met dankbaarheid in het moment stond. Een bijzondere eigenschap, waarvan ik later in mijn leven ontdekte, dat dit één van de sleutels tot het innerlijk geluk is.

De broer van mijn vader, waarmee ik een bepaalde zielsband voelde, ving een stuk van de vaderrol op en besloot een wederzijdse, onvoorwaardelijke steun en toeverlaat te zijn. Met dankbaarheid voor deze band, maakten wij unieke momenten en gesprekken mee.

Ook mijn oom heeft moeten strijden tegen kanker en is in september 2020 zachtjes heen gegaan.

Door de unieke zielsband met mijn oom heb ik mogen ervaren dat het leven vol betekenis zit, niets toevallig lijkt en je kan groeien uit iedere gebeurtenis / ervaring en gevoel.

Er komt niets op ons pad dat we niet aan kunnen. De kunst bestaat erin om ons te omringen door personen en omgeving die ons stimuleren in deze groei.

De tijd in Griekenland die ik met mijn oom tijdens de zomer in 2020 nog heb doorgebracht, heeft me kracht gegeven om met deze inzichten iets te doen.

Vanuit vertrouwen, dankbaarheid, mentale veerkracht, steun en toeverlaat, ga ik met anderen mee om hun groeipad te bewandelen als coach en trainer.

Ervaring binnen de zorg en coaching sociaal economisch bedrijf

Het werken als maatschappelijk werker bij OCMW en later bij CM Waas en Dender daagde me uit om me verder te ontwikkelen binnen de zorg.

Als zorgbemiddelaar bij thuiszorgsituaties - van ouderenzorg, personen met een handicap, palliatieve thuiszorg tot psychiatrische ondersteuning - kwam ik in contact met een verscheiden doelpubliek en leerde ik welke skills belangrijk waren om mensen in positieve sfeer te ondersteunen. Ik haalde energie uit anderen op een hoger niveau te brengen, hen tot bewustzijn te doen komen en balans te vinden.

In 2013 zette ik de stap naar een sociaal economisch bedrijf binnen de dienstenchequesector. Ik werd coach/regiomanager binnen het bedrijf voor regio Antwerpen / Waasland.

Daar voelde ik aan wat coachend leiderschap betekent en vooral wat het betekent om anderen positief te motiveren vanuit erkenning / vertrouwen / zonder oordeel/ doelgericht.

Afgestudeerd als maatschappelijk werker

Mijn interesse werd steeds gevoed door sociale vaardigheden, omgangsvormen met anderen, mensenkennis maar vooral ook zelfinzicht.

In 2006 studeerde ik met trots af als maatschappelijk werker aan de Artevelde Hogeschool te Gent en besloot ik mijn carrière te starten.

Eerbetoon aan mijn oom

't Hooghe Huis is opgericht als eerbetoon aan mijn oom.

Mijn oom en tante verwezenlijkten een mooie droom in hun leven. Zij bouwden namelijk een paradijslijk huis in Griekenland, waar ook vrienden en familie konden logeren. Hun huis - dat zij 't Hooghe Huis noemden - was gelegen in Methoni, een idyllisch havendorpje aan de zuidwestkant van de Peloponnesos.

Ik bezocht hen daar verscheidene keren. Mijn man vroeg mij er zelfs ten huwelijk.

In Methoni, bij mijn oom en tante, ontdekte ik een wijsheid dat een belangrijke waarde kreeg in mijn leven:

Omringd door prachtige natuur, positieve mensen, eenvoud en dankbaarheid, lijk je te leven in een huis vol geluk en liefde, waarin nieuwe mogelijkheden en dromen ontstaan.

Door bewustzijn kan je dit gevoel op iedere plaats, op ieder moment ervaren, mits de juiste omringing.

Graag wil ik 't Hooghe Huis bij iedere persoon die hiernaar op zoek is binnen brengen.

Symbool "de uil"

Het symbool van "de uil" verwijst naar een betekenisvolle anekdote. Toen ik kort na het overlijden van mijn vader op bezoek ging bij mijn oom in Griekenland, hadden wij emotionele, verbindende en filosoferende gesprekken die ons beiden deugd deden. Op het terras van 't Hooghe Huis kwam, tijdens deze gesprekken, steeds een uil ons vergezellen. Het leek alsof mijn vader zich bij ons op terras nestelde om onze diepgaande gesprekken te volgen en zijn aanwezigheid te laten voelen. Vanaf dat moment voel ik me overal en altijd omringd door een uil.

Wens jij graag begeleid te worden om 't Hooghe Huis te ervaren, geluk en liefde met dankbaarheid te voelen, balans te vinden, dan help ik je graag verder!