Meer energie in leven en werk - vind jouw surfplank en zee waarin je surft!

18/06/2021 - 09:53

Energie in leven en werk op basis van 4D Lean model. Op zoek naar begeleiding / analyse of scan en realisatie ontwikkeling- en welzijnsplan regio Waasland / Antwerpen? Loopbaanbegeleiding of begeleiding individu en organisatie dmv 4D Lean-model.

SURFEN OVER HET WATER VAN HET LEVEN IN VOLLE OVERTUIGING EN VERTROUWEN

  • Jouw surfplank: Wees bewust van welke kwaliteiten en waarden er bij jou passen
  • De zee waarin je surft: Onderzoek of je deze kwaliteiten en waarden genoeg kan inzetten in de organisatie waar je voor werkt of de omgeving waar je in zit
  • Een zee van energie, talent en groei: Betrokkenheid; connectie; zingeving

Wees bewust van welke kwaliteiten en waarden er bij jou passen

We doen ons werk reeds lange tijd. Dag in en dag uit zetten we ons in. Maar waarom doen we wat we doen? Wat drijft ons? Wat geeft ons energie? Van zodra je voelt dat het werk bij jou past, dan merk je dat je acties en energie gaan stromen. Je hoeft je er minder toe aan te zetten. Het vloeit gewoon. Je volgt jouw leven en werk in de flow van het moment. Maar hoe doe je dat?

Sta eens stil bij de kwaliteiten die je hebt. Waar ben je goed in en waar ben je trots op? Wees even bewust van welke waarden jij belangrijk acht. Maak ze concreet, visueel en duidelijk alsof het jouw surfplank wordt om door de verdere golven heen te gaan.

De zee waarin je surft: Onderzoek of je deze kwaliteiten en waarden genoeg kan inzetten in de organisatie waar je voor werkt of de omgeving waar je in zit

Als jouw surfplank duidelijk, concreet en hard gemaakt werd, onderzoek dan in welke rivier/oceaan of zee je surft. Heeft deze zee de juiste wind voor jouw plank? Zijn alle aspecten van de plank aanwezig om over de soort golven van jouw zee te gaan? Is er een rustplaats/staanplaats voor jouw plank waarbij hij idealiter nog eens opgepoetst, verstevigd wordt.

Worden jouw kwaliteiten met andere woorden genoeg ingezet? Worden ze enerzijds uitgeperst of anderzijds te weinig ingezet? Zijn de waarden die jou energie en balans bezorgen genoeg rondom jou aanwezig? Heb je kaders/personen die jouw waarden mee in de verf zetten en daardoor jouw energie versterken?
Is de organisatie waar je voor werkt genoeg afgestemd op jouw waarden? Is je omgeving waarin je leeft, voldoende passend voor jouw eigen zijn en waarden of heb je hierin nieuwe aspecten nodig?

Surf je tenslotte met gemak, in volle overtuiging en vertrouwen, over de golven heen of kan je de stabiliteit op jouw plank niet vinden, dompel je steeds onder het water en laten de golven jou voortdurend overtroeven?

Een zee van energie, talent en groei: Betrokkenheid; connectie; zingeving

Surfen over het water vraagt training, oefening, leren en continu groeien. Je hebt hier een leermeester voor nodig; iemand waarop je vertrouwt; een persoon die jou opvangt als je valt; een persoon die jouw tips geeft, die jou benoemt wat je reeds onder de knie hebt; een persoon die met jou successen viert, die jouw talent in de aandacht zet om hierop verder in te zetten; een persoon die op jouw tempo de stapjes doorgaat. Een persoon waar je jezelf bij mag zijn, waarbij je jouw leergierigheid maar ook jouw angst en kwetsbaarheid mag tonen. Een persoon die mogelijks zichzelf ook kwetsbaar kan opstellen waardoor het vertrouwen nog meer aanwezig is om alles van jezelf te uiten.

Het is de betrokkenheid die jou doet groeien; betrokkenheid binnen de organisatie waar je voor werkt; bij je leidinggevende - betrokkenheid in de omgeving waar je in zit, bij je partner, je vrienden, je familie.

Je surft richting een plaats waar je graag naar toe wil. Dat kleine stukje eiland verderop, of juist in een boog terug naar jouw vertrekplaats om van daaruit nieuwe stuntjes aan te gaan. Je surft richting andere surfers die je in de zee ziet. Je surft richting een plaats waar dolfijnen zitten, waar je kan snorkelen. Je verandert, vernieuwt kleine stukken van je surfplank om beter over zee te gaan.

Het is de connectie met je hart, met je medemensen die jouw richting bepaalt. Laat jouw hart spreken en jouw passie volgen.

Je voorziet bij het surfen materiaal om je mede-surfers bij te staan, om eventueel de dolfijnen te voederen, om inspiratie op te doen, om het beeld van de zee, de bergen, wolken tot je op te nemen, om je persoon in een groter geheel te zien, om de kracht van het leven tot je diepste kern te brengen.

Het is de zingeving die ons verder doet groeien. Het persoonlijk bewustzijn in een groter geheel die ons de zin van het leven doet inzien. Het is je balans op het water die jou krachtig maakt. Het is het besef van wat we hebben rondom ons, hoe we gegroeid zijn uit pijnen/uitdagingen en wat dan ook, dat ons innerlijk geluk doet versterken.

Begeleiding rond loopbaanvragen, stressklachten, scan van jouw profiel en dat van je organisatie, plan van aanpak naar ontwikkeling en welzijn; het bepalen van jouw surfplank en de zee waar je met heel je hart en ziel kan surfen, vind je terug bij 't Hooghe Huis!

Wil jij meer weten over jouw surfplank en jouw zee?

Gratis kennismakingsgesprek